Fechar Los eventos publicados están sujetos a aplazamientos o cancelaciones debido al Coronavirus. Recomendamos que confirméis con los promotores si finalmente se realizarán o no.
N/D
'L'Arxiu de la Paraula', el repositori digital dels actes de l'Ateneu Barcelonès

'L'Arxiu de la Paraula', el repositori digital dels actes de l'Ateneu Barcelonès

L'Ateneu Barcelonès també té tancades les portes aquests dies i ha aturat la seva intensa activitat. Pot ser un bon moment per fer una mirada enrere i recordar conferències, taules rodones i debats de temàtiques molt diverses que ha acollit aquest espai. Si entreu en aquest enllaç accedireu a L'Arxiu de la Paraula, el repositori digital amb els actes fets a l'Ateneu des de l'any 1973. Es tracta d'un fons digitalitzat de gran valor, per la quantitat d'hores enregistrades i també per la multitud de ponents que les protagonitzen. El repositori s'organitza a partir de les diferents agrupacions temàtiques de l'entitat: Secció d’Arts Plàstiques, Secció de Ciència i Tecnologia, Secció de Cinema, Secció d’Economia, Secció d’Estudis Polítics, Jurídics i Socials, Secció de Filosofia, Secció d’Història, Secció de Llengua i Literatura i Secció de Música. L'internauta pot fer recerca dels continguts que li interessin escrivint-hi la paraula o paraules relacionades, però també pot trobar les conferències classificades per anys, per ponents i per temes. La majoria d'enregistraments són sonors, i els dels darrers anys també hi són en format vídeo.

En aquests moments el repositori recull 1.700 actes, els més nombrosos dels quals, 358, són sobre llengua i literatura. En paraules de l'Ateneu, els objectius d'aquest espai al seu web es resumeixen en tres punts: "difondre i fer possible la consulta d'un material d'arxiu únic; recuperar i preservar el patrimoni audiovisual de l'Ateneu Barcelonès, així com el nou material que es genera periòdicament, i incrementar els continguts de l'Ateneu Barcelonès a Internet en accés obert amb fonts d'informació primàries, testimonis de la història, la cultura i les idees de la nostra societat".

Per accedir-hi, cliqueu aquí.


Accés lliure


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/arxiu-paraula-ateneu-barcelones
Download App iOS
SINOSECANCELA App
Download App Android