N/D
Les mostres virtuals del Museu de la Música, entre Granados i Corea

Les mostres virtuals del Museu de la Música, entre Granados i Corea

Dues de les exposicions temporals que ha acollit el Museu de la Música les podem revisitar gràcies a la xarxa. Són Granados, de París a Goya i Eolssigu! Els sons de Corea. Es dona el cas que totes dues exposicions van coincidir físicament força temps al Museu: la dedicada al compositor Enric Granados, comissariada per Joaquim Rabaseda, hi va ser entre el setembre del 2017 i el maig del 2018, i la centrada en la música del país asiàtic, comissariada per Horacio Curti, es va poder veure entre l'octubre del 2017 i el juny del 2018. El poder d'Internet fa possible que també les puguem visitar avui des de casa i a l'hora que ens vingui de gust.

Granados, de París a Goya vol reivindicar la vessant més innovadora i modernista del compositor lleidatà. Nascut l'any 1967 i mort el 1916, es va organitzar coincidint amb l'any del 150è aniversari del creador, juntament amb Isaac Albéniz, de l'escola catalana moderna de piano. L'exposició incloïa partitures i documents originals del compositor, com ara cartes, fotografies i esborranys, que ara podem veure digitalitzats. En paraules del Museu de la Música, la mostra "celebra l'artista modern, el músic que llegia, el pianista que pintava, el compositor de gestos delicats que va fer-se escoltar a Barcelona i a Nova York".

Pel que fa a Eolssigu! Els sons de Corea, proposa un acostament a una gran varietat d'instruments i formes musicals desconegudes al nostre continent, un viatge al món sonor de la República de Corea d'una manera apassionada.

Per a més informació sobre el Museu de la Música, cliqueu aquí.


Accés lliure


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/exposicions-virtuals-museu-musica-enric-granados-corea
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android