N/D
Mirades al cel de Barcelona

Mirades al cel de Barcelona

Des d’uns 400 metres per sobre dels nostres caps, l’Observatori Fabra porta més de 100 anys recollint dades sobre la meteorologia, l’astronomia i l’activitat sísmica de Barcelona. La seva ubicació és privilegiada, amb unes vistes panoràmiques que abasten tota la ciutat i s’estenen fins al litoral del Maresme i el Baix Llobregat. L’Alfons Puertas, meteoròleg de l’Observatori Fabra, escruta el cel diàriament i comparteix als seus perfils de Twitter, Flickr i Instagram sorprenents imatges dels fenòmens que es produeixen a l’atmosfera barcelonina.

Mars de boira a la costa, cascades de núvols baixos lliscant per sobre de Collserola, halos solars, imponents cumulonimbus, arcs de Sant Martí, rajos de sol caient sobre l’Eixample, albades, ocasos, grans tempestes... Al llarg de l’any es produeix una gran varietat de fenòmens meteorològics però dins la ciutat molts d’ells poden escapar a la nostra mirada. Els edificis del voltant i el fet de passar bona part del dia entre quatre parets, en especial durant el confinament, ens oculten molts d’aquests esdeveniments però podem gaudir-los de totes maneres gràcies a imatges com les de l’Alfons Puertas.

Les seves instantànies i algun que altre vídeo permeten descobrir una enorme diversitat de núvols i de quina manera la seva presència transforma la llum, els colors i la fesomia del cel, com si d’un filtre fotogràfic es tractés. Les fotos evidencien la bellesa de la natura i mostren la seva força en episodis com les curtes però intenses tempestes d’estiu o l’extraordinari onatge causat pel temporal Glòria, també visible des de Collserola. Fins i tot l’absència de núvols brinda imatges fascinants. En els dies més clars i transparents, per exemple, des de l’Observatori es pot contemplar la serra de Tramuntana, a l’illa de Mallorca.

Una col·lecció d’imatges acompanyades de comentaris divulgatius que conviden a ampliar el coneixement i despertar la passió per la meteorologia i la natura. Gaudiu-les a Twitter, Flickr i Instagram.


Gratuït.


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/mirades-cel-barcelona-observatori-fabra
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android