N/D
Can Ciència

Can Ciència

Amb petits objectes comuns a qualsevol llar es poden fer grans experiments. Així ho demostra durant el confinament Surt de Recerca per Catalunya, l’agenda d’activitats científiques de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Aquest portal publica setmanalment els articles de Can Ciència, un recull de propostes pràctiques adreçades a nens, nenes, joves i famílies per experimentar des de casa amb les lleis que regeixen la natura i diversos conceptes científics.

Les propostes de Can Ciència són temàtiques; cada lliurament permet descobrir i jugar amb algun concepte concret: la densitat dels líquids, les reaccions àcid-base, la biodiversitat urbana, les lleis de la gravetat, el creixement vegetal, l’electricitat estàtica... Al voltant de cada un d’aquests temes es recomanen experiments per a diferents franges d’edat, des dels infants més petits al públic adolescent. A més, totes les propostes s’acompanyen amb contes, vídeos i altres recursos que permeten ampliar el coneixement sobre el tema de la setmana.

Així, a través d’un conte i diversos objectes casolans, els nens i nenes de 2 a 7 anys en companyia d’algú adult poden apropar-se a les observacions que van portar a Isaac Newton a establir la llei de la gravitació universal, ara fa uns 300 anys. Seguint amb l’exemple, per al públic de 8 a 12 anys, diversos vídeos fan una introducció als descobriments d’aquest gran científic i preparen el terreny per experimentar amb les seves tres lleis del moviment. En un tercer nivell, un grapat de vídeos sobre el mateix tema permeten a joves de 13 a 17 anys explorar el coneixement de Newton de manera més autònoma i amb major complexitat.

Can Ciència convida a més a gravar-vos mentre realitzeu els vostres experiments i a compartir els vídeos a les vostres xarxes per mostrar a tothom el científic o la científica que porteu dins. Trobeu totes les propostes en aquest enllaç.


Gratuït.


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/can-ciencia-experiments-confinament-fcri
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android