N/D
Recerca en clau de gènere

Recerca en clau de gènere

L’Associació Catalana de Comunicació Científica presenta una exposició basada en el treball de 24 dones professionals de la recerca científica i la divulgació. Científiques Catalanes 2.0 mostra casos reals de dones que han contribuït a superar els estereotips de gènere en les disciplines STEAM (sigles en anglès per a Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), una fita que no s’ha deixat vèncer per la Covid-19, ja que l’exposició està disponible en línia per a tothom.

Aquest projecte, coordinat pel Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC, difon el paper de les dones científiques a Catalunya i obre una finestra a la trajectòria de professionals de diferents matèries com la neurociència computacional, la genètica molecular, la robòtica, la biologia, la bioenginyeria, l’enginyeria industrial i la ciència de materials, entre d'altres, que tenen en comú l’amor per la recerca i la divulgació.

Una mostra en clau de gènere per donar visibilitat al paper de les professionals catalanes d’un àmbit, el científic i tecnològic, en el qual les dones encara estan en desavantatge vers als homes i es troben amb un munt de traves per poder créixer en igualtat de condicions. Les protagonistes de l’exposició proven tenir un rol actiu i demostren amb el seu recorregut el paper fonamental de la dona en l’avenç de la ciència en la societat.

En el context de l’exposició, el 5 i el 15 de maig a les 18:00 hores se celebraran dues sessions coordinades per l’Espai Viquidones de la UPF per ampliar els continguts de la Viquipèdia al voltant de les científiques de la mostra. Durant la primera sessió es tractaran els aspectes bàsics d’edició de la Viquipèdia i a la segona s’afegiran continguts sobre les seves biografies.

Podeu visitar l’exposició seguint aquest enllaç i apuntar-vos a les sessions viquicientífiques des d’aquest formulari.


Gratuït.


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/cientifiques-catalanes-accc
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android