N/D
Escapades a l’univers

Escapades a l’univers

Durant aquests dies de tancament a casa, Joan Anton Català ens treu de viatge a les estrelles i als confins de l’univers. Cada setmana, aquest divulgador especialitzat en astronomia, astrofísica i cosmologia organitza xerrades gratuïtes que pronuncia ell mateix i, en ocasions, altres científics i científiques. Són les conferències del cicle Ciència en confinament, dosis diàries de coneixement adreçades a tots els públics, inclòs l’infantil.

Format en química i astronomia, Joan Anton Català fa anys que compagina la tasca d’apropar el coneixement científic i tecnològic a tot tipus d’audiències amb la seva trajectòria professional de consultor. La seva activitat divulgadora és intensa, amb uns quants llibres publicats, col·laboracions habituals amb diversos mitjans de comunicació i nombroses xerrades, com les del cicle Sopars amb estrelles de l’Observatori Fabra. Des que començà l’estat d’alarma a causa de la Covid-19, Català va donar continuïtat al seu afany divulgatiu a través de la xarxa amb el cicle Ciència en confinament. Gairebé tots els dies ofereix una nova xerrada... o fins i tot dues!

L’expansió accelerada de l’univers, la mesura de les distàncies còsmiques, les supernoves, la cerca d’exoplanetes habitables, la cursa espacial, la relativitat general, la matèria fosca o els forats negres són alguns protagonistes de les xerrades, de les quals, moltes estan expressament orientades a nens i nenes. Però les sessions de Ciència en confinament no només giren al voltant de l’espai; també inclouen altres aspectes més mundans, propis del planeta Terra, com els fenòmens meteorològics, la biodiversitat submarina, els terratrèmols o els invents voladors de Leonardo da Vinci.

Seguiu les xerrades en directe o visualitzeu-les en diferit en aquest enllaç.


Gratuït.


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/escapades-univers-ciencia-confinament
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android