N/D
Laboratoris casolans

Laboratoris casolans

Funbrain divulga la cultura científica d’una manera divertida i alhora desperta el pensament crític entre nens, nenes i adolescents. Durant aquests dies d’aïllament i davant l’impediment de realitzar activitats presencials, l’organització ha preparat una sèrie de vídeos per aprendre a realitzar experiments senzills en família i descobrir diversos fenòmens de la física i la química. Consulteu el seu canal d’Instagram i feu de la vostra llar un veritable laboratori científic.

Sabeu què és un líquid no newtonià? Potser ho heu experimentat alguna vegada si heu preparat unes postres amb farina de moresc. Si es mescla amb aigua o llet, aquest tipus de farina es comporta de manera molt sorprenent, com un líquid i alhora com un sòlid. Com pot ser això? Tot depèn de la força amb què ho toqueu. Un dels vídeos us convida a descobrir-ho amb només quatre elements: farina de moresc, aigua, un bol i les vostres pròpies mans.

La majoria de propostes són així de senzilles. Amb pocs elements presents a totes les cases podreu adquirir nous coneixements, treure les vostres conclusions i passar una bona estona experimentant amb conceptes com la tensió superficial dels líquids, la pressió atmosfèrica, el pH, les reaccions químiques, la difracció de la llum, els colors, la vitamina C de certs aliments i la transferència de calor. A més també aprendreu a construir un impressionant llum de lava amb oli, colorant i una pastilla efervescent, i a utilitzar llet de vaca per fabricar un material biodegradable semblant al plàstic que podreu manipular per crear les vostres pròpies figuretes.

Trobeu aquí tots els vídeos i poseu a prova les vostres habilitats en recerca.


Gratuït.


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/laboratoris-casolans-funbrain
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android