N/D
Curts “Cinema en Curs”, per redescobrir la ciutat amb la creació més jove

Curts “Cinema en Curs”, per redescobrir la ciutat amb la creació més jove

“Cinema en curs” és un programa de pedagogia del cinema que des de fa quinze anys proposa a alumnes d’entre 10 i 17 anys que realitzin un curt col·lectivament amb l’acompanyament de cineastes. És un programa d’A Bao A Qu, associació cultural dedicada a projectes que vinculen creació i educació.

En els films reunits a la programació “(Re)Descobreix Barcelona”, els i les estudiants mostren la seva visió de diversos llocs, oficis i persones de la ciutat.

Com és el MACBA quan ja no hi queda cap visitant? Quins secrets amaguen barris com la Trinitat Nova o el Carmel? En què consisteixen alguns oficis gairebé secrets o a punt de desaparèixer com els de lutier, enquadernador o forjador?

Us ho expliquen, amb imatges i so, els i les estudiants que van participar a “Cinema en curs”, i que ara podeu conèixer gràcies a les seves obres: una vintena de curtmetratges documentals d’entre 10 i 20 minuts que “Cinema en curs” mostra en obert al seu web.

Els autors i autores tenen entre 10 i 17 anys, i s’han fet càrrec de tots els processos de creació d’un film. Són alumnes de centres docents de la ciutat com l’Institut Escola Trinitat Nova, l’Institut Milà i Fontanals, l’Institut Moisès Broggi, l’Institut La Sedeta, l’Institut Maria Espinalt, el Centre d’Educació Especial Josep Pla, l’Institut Pablo Ruiz Picasso, l’Institut Ferran Tallada, l’Institut Quatre Cantons, l’Institut Flos i Calcat, l’Institut Príncep de Girona, l’Institut Les Corts i l’Institut Consell de Cent.

Aquests estudiants han tingut l’acompanyament i assessorament en el procés de professionals del cinema com Carla Simón, Celia Rico, Meritxell Colell, Pep Garrido o Jordi Morató, entre molts altres.

Si voleu conèixer Barcelona d’una altra manera i gaudir del talent dels i les joves cineastes de demà, mireu-vos el web de “Cinema en curs” i doneu un cop d’ull als interessantíssims documentals que han creat.


Activitat gratuïta


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/curts-redescobrir-ciutat-perspectiva-creacio-jove
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android