Los eventos publicados están sujetos a aplazamientos o cancelaciones debido al Coronavirus. Recomendamos que confirméis con los promotores si finalmente se realizarán o no.
N/D
'Històries de dues ciutats', un diàleg literari en temps de pandèmia

'Històries de dues ciutats', un diàleg literari en temps de pandèmia

Clicant aquest enllaç, podreu gaudir de la lectura dels textos del projecte Històries de dues ciutats, un diàleg literari entre Barcelona i Madrid en aquesta singular època que estem vivint. La iniciativa es va posar en marxa el dia de Sant Jordi i es preveu que duri just un mes, fins al 23 de maig. En què consisteix? Es tracta d'un projecte conjunt entre l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès i l'Escuela de Escritores, amb seu a Madrid, que han demanat a persones membres del claustre de professorat i a l'alumnat de cada centre que escriguin un text no superior a 700 paraules adreçat a l'altra ciutat en el qual exposin vivències, reflexions, pensaments o impressions d'aquests dies de pandèmia i confinament. Cada dia es publica un dels textos al web creat per al projecte, alternant la procedència barcelonina i madrilenya. De moment ja hi podem llegir les paraules de Gerard Guix, Humberto Franco, David Cañadas, Virginia Ruiz, Maria Rosa Nogué o Eulàlia Armengol, entre molts altres autors.

Aquesta no és la primera acció conjunta de les dues escoles. L'any 2007 ja van llançar la proposta d'apadrinar una paraula en vies d'extinció o que estigués en desús, i des de l'any següent estan agermanades oficialment. Pel que fa al títol Històries de dues ciutats, vol ser també un homenatge a Charles Dickens i a una de les seves obres més conegudes, Història de dues ciutats, publicada l'any 1859. I és que aquest 2020 es commemora el 150è aniversari de la mort de l'escriptor britànic.

Trobareu més informació aquí.


Accés lliure


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/histories-dues-ciutats
Download App iOS
SINOSECANCELA App
Download App Android