N/D
Neix un canal de continguts literaris infantils en línia

Neix un canal de continguts literaris infantils en línia

Els clubs de lectura són una eina molt eficaç per a la promoció de la lectura i el debat literari entre persones aficionades a un gènere o a una autoria concreta. Regularment, els i les integrants d’aquests clubs es reuneixen per compartir les impressions que els ha causat la lectura d’una novel·la o d’un assaig, i sorgeixen idees i interpretacions que, en solitari, probablement no se’ls haurien acudit.

Aquest concepte de trobada literària és el que defensa Club del Buuk per a petits lectors i lectores. I amb la finalitat de crear comunitat per fomentar la lectura entre la canalla, ha ideat el projecte Conficontes, una iniciativa molt especial que recupera el plaer d’escoltar un conte en la veu de les persones grans, les narradores més sàvies.

Així com el senyor Bianchi, el viatjant dels Contes per telèfon de Gianni Rodari, trucava la seva filla cada nit per explicar-li un conte abans de dormir, Conficontes convida les àvies i els avis a gravar un conte al mòbil per als seus nets i netes; aquest àudio es recopilarà després en un espai virtual, de manera que tothom el pugui escoltar a qualsevol hora del dia, de bon matí o, com feia la filla del senyor Bianchi, just abans d’anar-se’n al llit.

La dinàmica per participar en la iniciativa és senzilla: l’avi o l’àvia que vulgui explicar un conte cal que digui, primer de tot, el nom dels nets i netes, i tot seguit, el títol del conte i el relat. Un cop gravat, haurà d’enviar la gravació al correu electrònic del Club del Buuk, clubdelbuuk@gmail.com, indicant el seu nom i el barri on viu; poc després, el trobarà al compte d’Instagram de l’entitat. Així de fàcil... i així de màgic!


Per a tota la família
Activitat gratuïta.


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/conficontes-narracio-familiar-avis-avies-nens-nenes-club-buuk
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android