Los eventos publicados están sujetos a aplazamientos o cancelaciones debido al Coronavirus. Recomendamos que confirméis con los promotores si finalmente se realizarán o no.
N/D
Mig centenar de poemes recitats per celebrar l'Any Carner

Mig centenar de poemes recitats per celebrar l'Any Carner

Josep Carner és un dels grans noms de les lletres catalanes del segle XX, conegut com el "príncep dels poetes catalans", però també autor de teatre, traductor i periodista. Nascut a Barcelona el 1884, va morir a Brussel·les ara fa mig segle, el 1970. És per això que aquest 2020 es commemora l'Any Josep Carner, impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat a través de la Institució de les Lletres Catalanes. Malauradament, molts dels actes que hi havia previstos s'han hagut de cancel·lar o ajornar a causa del coronavirus; no obstant això, hi ha iniciatives per mantenir la flama de l'Any Carner a la xarxa, com la que ha llançat la llibreria Documenta. Aquest establiment ha demanat a 50 joves que recitin i enregistrin en vídeo 50 poemes de Carner, unes gravacions que la llibreria ja ha començat a pujar al seu blog. L'acció s'allargarà fins al 30 d'abril.

En paraules dels organitzadors, "amb aquesta allau de versos carnerians pretenem compartir allò que ens fa fruir, des dels minúsculs 'borrissols i plomissols / que un raig de sol travessa', fins a l'èxtasi davant l'infinit, quan el poeta ens duu amb ell 'cap al camí de l'alba fugissera / pel tros d'escala que no mena enlloc'. Carner va publicar, entre molts d'altres, els poemaris Els fruits saborosos (1906), Auques i ventalls (1914), Nabí (1941) o Bestiari (1964).

Cliqueu damunt aquest enllaç per anar al blog de la llibreria Documenta.


Accés lliure


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/any-josep-carner-llibreria-documenta
Download App iOS
SINOSECANCELA App
Download App Android