N/D
L’univers de John Cage, a l’abast del públic familiar

L’univers de John Cage, a l’abast del públic familiar

En anglès, cage vol dir gàbia. Aquesta coincidència entre el mot anglès i el cognom d’una de les figures clau de l’art, el pensament i la música del segle XX dona peu al joc de paraules Out of the [Cage], títol d'una creació musical i escènica adreçada a famílies que s’atreveixen a ‘sortir de la gàbia’ i a entrar en un món on el so, el soroll i el silenci són música. Una producció de L’Auditori que es pot gaudir en línia al seu web i al canal de YouTube de l’entitat.

Out of the [Cage] és un recorregut sonor a través d’un imaginari singular, una experiència artística que s’allunya del format tradicional de concert per erigir-se en una performance en què el moviment, el disseny de llums o els objectes són tan importants com les sonoritats.

Tot i que Cage n’és el protagonista absolut, el repertori d’aquest concert insòlit de percussió i electrònica només inclou un tema del mestre: es tracta de ‘Fast’, darrer moviment de ‘Quartet’ (1938), una peça per a quartet de percussió amb instrumentació lliure; és a dir, que pot tocar-se amb l’instrument (o l’objecte) que vulguin els seus intèrprets. Josep Maria Mestres Quadreny, col·laborador habitual de Joan Brossa, i Carles Santos són dos dels compositors que trobem en un programa que també inclou la versió de David Lang d’una cançó icònica del rock, Born to be Wild.

Però Out of the [Cage] és, sobretot, un homenatge a les idees, revolucions i transgressions de John Cage, músic, artista plàstic, poeta, performer i pensador. Una capsa de sorpreses que, sens dubte, atraparà els més menuts i els eixamplarà la seva percepció de la música. Perquè, com va dir Cage, ‘tot el que fem és música’.


A partir de 6 anys
Activitat gratuïta.


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/john-cage-concert-familiar-percussio-performance-objectes-auditori-casa
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android