N/D
Una exposició de videoart sobre la representació de la quotidianitat

Una exposició de videoart sobre la representació de la quotidianitat

Web d'Àngels Barcelona

Àngels Barcelona és una galeria barcelonina situada al carrer del Pintor Fortuny, al centre de la ciutat, i dedicada tant a l'exhibició de creacions contemporànies com a fomentar i acollir debats al voltant de la cultura, la societat i les pràctiques artístiques del nostre temps. Entre els artistes amb els qui treballa, alguns de tant coneguts com Daniel G. Andújar, Lúa Coderch, Jaime Pitarch, Joan Fontcuberta o el desaparegut Harun Farocki.

Ara, fa front al confinament que vivim plantejant una exposició cent per cent en línia i dedicada a confrontar el context íntim i personal en què transcorre la vida diària de qualsevol persona i l'àmbit, públic i obert a la curiositat de tothom, que implica el món virtual d'internet.

Entreu al web d'Àngels Barcelona i trobareu vídeos dels artistes contemporanis Pep Agut, Pedro G. Romero, Mabel Palacín, Ion Grigorescu i Esther Ferrer. A The public and the private sphere, cadascun d'aquests artistes ha representat a la seva manera el concepte de la quotidianitat, conscients, però, que aquesta representació transcendiria l'àmbit privat per ocupar un espai públic de tipus virtual, i mostrant-nos, per tant, una mena de fragments de realitat encapsulats entre les parets d'un espai privat.

Ho fa Pep Agut a la peça de 2006-2008 L’iguana (Note on insomnia), però també Esther Ferrer a Un espacio es para atravesarlo (1991), on veureu l'artista travessar una habitació de les maneres més diverses; Ion Grigorescu a Around the table (2015), on una taula de menjador adquireix un protagonisme inesperat; i Pedro G. Romero a La casa (2014), una peça sorprenent ballada dins d'un pis de Badia del Vallès pel bailaor Israel Galván. No us perdeu, finalment, Circunvalación externa, una peça creada el 2012 per Mabel Palacín que investiga la repetició d'imatges com a signe distintiu de la contemporaneïtat.

Si voleu veure una exposició completament pensada per ser vista en línia, mireu-vos el web de la galeria Àngels Barcelona i gaudiu de les creacions en vídeo que formen part de la mostra The public and the private sphere o bé veieu-les directament a Vimeo.


Activitat gratuïta


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/exposicio-videoart-representacio-quotidianitat
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android