N/D
'Contes pandèmics' o com enderrocar els murs fent servir la imaginació

'Contes pandèmics' o com enderrocar els murs fent servir la imaginació

Ens referim als Contes pandèmics que, des que va començar el confinament, aquesta autora escriu i publica a la revista en línia Ítaca, la publicació digital de l'escola de teatre i escenari Eòlia, on estudia interpretació. Els heu llegit? Doncs, com ella mateixa explica, són la clau de volta per fer desaparèixer murs, viatjar sense moure's de la butaca i obrir portes i finestres a qualsevol lloc on sigueu.

I és que la literatura és capaç de transportar-nos a qualsevol lloc, d'aquí que sigui una eina tan bona en temps de confinament i que l'Elna Roca l'hagi adoptada per a un seguit de creacions que ella s'ha plantejat gairebé com un joc.

A l'inici de la situació de crisi que vivim i quan va veure que ens passaríem tots tancats unes quantes setmanes entre les quatre parets de casa nostra, l'Elna va demanar a un seguit d'amics i coneguts que li suggerissin tres paraules cadascun (un lloc, un personatge i un objecte) i les va anar apuntant en uns paperets que va anar repartint per casa seva.

Cada dia, des del març passat, va anar agafant un paper, llegint les tres paraules que algú li havia suggerit i, a partir d'aquestes paraules, escrivia un conte que, després, compartia, mitjançant la publicació Ítaca, amb tothom que els volgués llegir. Aquest sistema va constituir per a l'autora una font d'inspiració per substituir el mar d'històries que sempre ens suggereixen, quan anem en metro o caminem pel carrer, els desconeguts i desconegudes amb mons propis, potser apassionants, que ens creuem cada dia.

Així, amb paraules i conceptes com "bruixa, xiruca, jardí d'Adam i Eva", "porc, tetera, Costa Brava a l'estiu" o "oasi del desert, pastisser, telescopi d'un observatori" va anar escrivint una vintena llarga de contes que, ara, teniu a la vostra disposició, no per fer-vos més curt el temps de confinament, sinó per fer volar pels aires les parets que us mantenen tancats a casa.

Si voleu viatjar amb la imaginació (la vostra i la d'Elna Roca), afanyeu-vos a llegir els Contes pandèmics d'aquesta autora al web de la revista de teatre Ítaca,


Activitat gratuïta


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/contes-pandemics-enderrocar-murs-fent-servir-imaginacio
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android