N/D
‘Badia i Margarit, 100 anys’, de la Universitat de Barcelona

‘Badia i Margarit, 100 anys’, de la Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona, juntament amb la Direcció General de Política Lingüística, presenta de manera virtual una exposició anomenada Badia i Margarit, 100 anys. Per commemorar el centenari del naixement del Dr. Antoni Maria Badia i Margarit, aquesta exposició fa un recorregut per la seva vida, incidint sobretot en la difícil tasca que va dur a terme quan va agafar la posició de rector de la Universitat de Barcelona després de la dictadura franquista. L’exposició recupera part del material que forma l’exposició del 2007 ‘El rectorat Badia i la transició a la Universitat de Barcelona’, que es va poder veure al vestíbul principal de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.

La feina de Badia i Margarit culmina quan l’any 1978 comença el primer de tres mandats consecutius com a rector de la universitat. Fins l’any 1987, Badia va lluitar per recuperar l’endarreriment que havia causat el règim en el coneixement científic, la llengua catalana i les llibertats democràtiques. Malgrat la censura i la repressió, l’antic rector de la universitat va formar part d’aquest canvi que va involucrar tant estudiants com professorat.

Per saber més coses sobre el paper del Dr. Antoni Maria Badia i Margarit en la revolució postrègim us podeu descarregar l’exposició sencera en aquest enllaç.


Gratuït


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/badia-margarit-universitat-barcelona-exposicio-virtual
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android