Fechar Los eventos publicados están sujetos a aplazamientos o cancelaciones debido al Coronavirus. Recomendamos que confirméis con los promotores si finalmente se realizarán o no.
N/D
Dos mil·lennis d'història de Bellesguard, a través de les veus dels seus personatges

Dos mil·lennis d'història de Bellesguard, a través de les veus dels seus personatges

Què tenen en comú Roger de Llúria, Ramon y Cajal, Vicent Ferrer, Marie Curie i Bernat Metge? A més de ser personatges històrics, tots ells estan relacionats amb la finca de Bellesguard, un indret al peu de la muntanya del Tibidabo que, gràcies a l'abundància d'aigües subterrànies i la puresa de l'aire, se sap que ha estat habitat des de fa, com a mínim, dos mil anys, i on Antoni Gaudí va alçar, entre el 1900 i el 1909, un singular edifici a mig camí entre el gòtic i el modernisme, amb uns jardins que conserven restes medievals del palau i les muralles. És aquesta proliferació de noms coneguts de tots els temps, i d'àmbits variats, el que va portar a crear la proposta audiovisual Les veus de Bellesguard, unes píndoles d'un minut de durada en què els seus protagonistes ens parlen en primera persona i ens donen a conèixer la història de Bellesguard, però també altres esdeveniments del país i temes com el bandolerisme, els tractats de successió, les guerres, la medicina o la religió.

A part dels personatges esmentats, trobareu també les narracions de Joan Baptista Grau, Cecília d'Urgell, Domènec Sugrañes, un soldat de les Brigades Internacionals, Josep Maria Jujol, Rubió i Bellver, una nena òrfana, Jaume Figueras, Lluís Guilera Molas, Maria Sagués, Joan de Gualbes, Benet XIII, Violant de Bar, Margarida de Prades, Joan de Serrallonga i Martí l'Humà. Una manera singular d'acostar-se, sense moure's de casa, a aquesta finca carregada d'Història i d'històries, i preparar així la visita per quan torni a obrir les portes. Ja veieu que, amb tots els personatges que hi han passat, només hi falteu vosaltres!

Trobareu més informació aquí.


Accés lliure


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/veus-bellesguard
Download App iOS
SINOSECANCELA App
Download App Android