Fechar Los eventos publicados están sujetos a aplazamientos o cancelaciones debido al Coronavirus. Recomendamos que confirméis con los promotores si finalmente se realizarán o no.
N/D
Llibertat individual versus bé comú

Llibertat individual versus bé comú

La irrupció de la covid-19 a les nostres vides ha suposat un punt d’inflexió sense precedents en la manera com enfrontem la salut comunitària. Les mesures imposades per fer front al coronavirus ens han privat de drets i llibertats durant l’estat d’alarma, però també tenen implicacions de cara al futur. Per parlar sobre la legitimitat d’aquesta limitació en el context de la pandèmia, la Fundació Víctor Grífols i Lucas, entitat que té com a missió promoure la bioètica, va organitzar el webinar Covid-19: llibertat individual vs. bé comú, ara disponible al seu lloc web.

Milers de persones al nostre país han estat afectades per la malaltia i pràcticament tothom, per les mesures per contenir-la. El mateix ha passat a la resta del món. El conjunt de mesures ha de permetre gestionar la pandèmia d’una manera controlada i minimitzar el col·lapse dels serveis sanitaris. Mentre això passa, equips de recerca de tot el món treballen a contrarellotge per obtenir una vacuna efectiva i segura que permeti protegir a tothom de la malaltia. Malauradament, ara per ara encara no disposem de l’esmentada vacuna i contenir la covid-19 passa per la privació de drets i llibertats de les persones. Malgrat que les mesures comencen a relaxar-se a Espanya, no es deixaran de banda en el futur davant del risc de possibles rebrots. En aquesta situació és fàcil preguntar-se quina és la legitimitat d’aquestes mesures i on són els seus límits ètics.

Per abordar aquestes qüestions, al webinar hi participen tres ponents amb una gran experiència en els camps de l’epidemiologia i la bioètica. El primer a parlar és en Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol i director de l'IrsiCaixa, el qual posa el marc científic de la malaltia i explica els tractaments que s’estan desenvolupant. Seguidament, la filòsofa Victòria Camps, presidenta de la Fundació Víctor Grífols i Lucas, i el metge de salut pública Andreu Segura, de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària, centren les seves intervencions en l'anàlisi de l’equilibri entre llibertat individual i bé comú en l’escenari de la pandèmia. En una segona part, els tres ponents inicien un extens debat moderat per la directora de la fundació, Núria Terribas, al voltant de les preguntes de les persones participants.

Veure el webinar en aquest enllaç.


Gratuït.


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/llibertat-individual-versus-be-comu-fundacio-victor-grifols-lucas
Download App iOS
SINOSECANCELA App
Download App Android