N/D
Recursos per a una ciutat més sostenible

Recursos per a una ciutat més sostenible

L’equipament d’educació ambiental de l’Ajuntament de Barcelona, La Fàbrica del Sol, agrupa nombroses activitats virtuals per convertir la ciutat un entorn més respectuós amb el medi ambient i ampliar el coneixement en matèria de sostenibilitat. Les propostes ens fan reflexionar sobre l’impacte ecològic de les nostres accions, ens permeten descobrir la biodiversitat de Barcelona i les seves rodalies, i ens donen moltes idees per passar a l’acció a favor de la natura i el medi on vivim.

La situació excepcional causada per la pandèmia de covid-19 ha afectat a la població de tot el món. El teletreball, el distanciament social i la reducció dràstica del transport han estat fenòmens amb un efecte directe en el medi ambient. A causa de les mesures adoptades de manera generalitzada, els nivells de contaminació atmosfèrica han disminuït, la menor presència humana ha encoratjat a certes espècies d’animals a apropar-se a la ciutat, els sorolls s’han reduït... Quedar-nos a casa ens ha demostrat que si ens organitzem, podem canviar el món i les propostes de La Fàbrica del Sol ens proporcionen les eines per reflexionar-ho i posar-ho en pràctica, en família, individualment o amb amics i amigues.

Les propostes inclouen tallers, jocs, xerrades, documentals, contes... Tota mena de formats per aprendre a consumir energia d’una manera eficient, contribuir al verd i a la biodiversitat urbans, donar una segona vida a aquells materials que no utilitzem o reduir l’impacte ambiental de pràctiques com l’esport. L’eficiència energètica juga un paper important entre les propostes pel fet de celebrar-se, del 20 al 26 de juny, la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. En aquest marc, diverses activitats giren al voltant de les alternatives renovables i conviden a pensar sobre la crisi climàtica actual, el procés de transició cap al cotxe elèctric o el potencial de l’hidrogen en el futur energètic.

Algunes de les activitats són permanents, però altres tenen data i durada finita. No les deixeu escapar! Trobeu-les totes al web de La Fàbrica del Sol.


Gratuït. Consultar dates i horaris, aquí.


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/recursos-ciutat-sostenible-fabrica-sol
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android