N/D
100 anys de ciència-ficció

100 anys de ciència-ficció

Si us agrada la ciència-ficció, segurament coneixereu a Isaac Asimov, Ray Bradbury i Frank Hebert. Ells han estat tres dels escriptors amb més impacte històric i editorial del gènere, amb obres de referència com Cròniques Marcianes (Bradbury, 1950), Jo, Robot (Asimov, 1950), Dune (Hebert, 1965) i moltes altres, algunes de les quals han estat portades posteriorment al cinema. Una curiositat: els tres van néixer en 1920 i enguany és el seu centenari, per la qual cosa la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona ha aprofitat l'oportunitat per organitzar una exposició virtual que ofereix un recorregut pels 100 anys d'història de la ciència-ficció.

A través de tres vídeos explicatius i unes infografies, la mostra posa en context el naixement de la ciència-ficció, els seus antecedents històrics, les temàtiques més recurrents i les seves implicacions socials, així com els rols masclistes de gènere i la invisibilització de les persones LGTBIQ+. A més, l'exposició inclou petites anècdotes com alguns manlleus que s'han generalitzat avui dia, com per exemple la paraula “robot”, la qual prové de la llengua txeca i originalment significa “treballador”.

La ciència-ficció ens ha ofert durant els últims 100 anys una sèrie de recursos literaris estretament relacionats amb la història contemporània que s'han anticipat a la societat actual, ens han permès viatjar a altres racons de l'univers i imaginar civilitzacions distòpiques, a vegades no gaire allunyades de la realitat. Són els casos de grans llibres com 1984 (George Orwell, 1949), Fundació (Isaac Asimov, 1951), Fahrenheit 451 (Ray Bradbury, 1953) i Star Trek (Gene Roddenberry, 1966), entre molts més. No us perdeu aquest resum de l'últim segle i enteneu millor l'evolució del gènere literari i cinematogràfic de la ciència-ficció fins a l’actualitat.

Podeu visitar l'exposició aquí.


Gratuït.


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/100-anys-ciencia-ficcio-xarxa-biblioteques
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android