N/D
'Lost WorldWW Music' o la música salvada de l'oblit, al web de La Capella

'Lost WorldWW Music' o la música salvada de l'oblit, al web de La Capella

La Capella

I és que La Capella comparteix aquests dies a les xarxes una de les propostes de Barcelona Producció de la temporada 2019-2020 que va signar el músic i artista visual Daniel Moreno Roldán i que va titular Lost WorldWW Music (Myspace Dragon Hoard – SAMPLE PACK #1).

És un arxiu de so que podeu escoltar mitjançant Bandcamp o Soundcloud, i que també us podeu descarregar directament del web de l'artista. Tot neix d'una errada humana. I és que, el març del 2019, la plataforma Myspace, que acull pàgines de músics i arxius sonors, va anunciar que, de manera accidental i durant una migració de servidors, havien desaparegut prop de 50 milions de temes que 14 milions d'artistes havien penjat a la plataforma abans de l'any 2015.

S'havien perdut per sempre més aquells arxius? No totalment. Una biblioteca que treballa per la preservació dels arxius digitals i que es diu Internet Archive va poder recuperar una petita part (prop de l'1 per cent) d'aquells arxius i els va aplegar tots en un únic arxiu que va batejar Myspace Dragon Hoard, una cosa així com “Tresor del Drac de Myspace”.

Amb fragments d'aquelles cançons recuperades, Daniel Moreno Roldán ha creat 350 arxius WAV, tot de samples o fragments sonors de tipus i de qualitats diverses, que, ara, tots els creadors i creadores que treballen amb el so com a matèria primera, poden fer servir per crear noves composicions.

Aquestes mostres tenen, per tant, un valor musical considerable però, també, un valor afectiu i sentimental derivat de la seva condició de restes d'una música que va estar a punt de desaparèixer per sempre més. Escolteu-la si teniu curiositat però especialment, si teniu el software i els coneixements per a fer-ho, utilitzeu-la per a crear noves composicions que, en definitiva, és la finalitat última amb la qual l'artista comparteix aquest material.

Si, a més de gaudir de la proposta sonora de Moreno Roldán teniu ganes de tornar a veure La Capella físicament, recordeu que aquests dies no només podeu veure l'exposició permanent que recorda la història de l'espai, sinó també la mostra de l'artista contemporani Pere Llobera Faula rodona. Sols i embogits; entre la precisió total i una cançó de Sau, tota una evocació del conflicte que es pot visitar fins al 12 de juliol.

Físicament o de manera virtual, visiteu La Capella però, abans, consulteu el web d'aquest espai dedicat a l'art contemporani del carrer de l'Hospital.


Activitat gratuïta


Fuente: https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/lost-worldww-music-musica-salvada-oblit-web-capella
Download App iOS
VIRAL App
Download App Android